Duurzamer design

Duurzamer design

Duurzaam design is de toekomst van interieurinrichting en combineert stijl met milieuvriendelijkheid. Merken zoals Ferm Living en Umage zijn pioniers in duurzaam Dutch design en gerecycled meubilair, waarbij gerecyclede producten zoals gerecycled plastic worden gebruikt om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Umage gaat nog een stap verder door samen te werken met de NGO One Tree Planted: voor elke verkochte houten lamp plant Umage een boom. In 2023 plantte Umage 19.259 bomen, wat neerkomt op het absorberen van 405.380 kg CO2e per jaar. Deze initiatieven zorgen niet alleen voor prachtige duurzame producten, zoals de Umage lampen, maar dragen ook bij aan een gezondere planeet. Door te kiezen voor duurzame meubelmerken maak je niet alleen je huis mooier, maar help je ook de wereld te verduurzamen.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Overige categorieën Sorteren op 253-288 van 1324 producten Laad meer artikelen Sorteren op 253-288 van 1324 producten Terug naar boven

Circulair ontwerp: Fatboy’s reis naar duurzaamheid

Fatboy staat bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid. Ze streven naar tijdloze producten van hoge kwaliteit, gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen. Een voorbeeld hiervan komt uit de Fatboy Original collectie, deze bevat zitzakken die volledig vervaardigd zijn uit gerecyclede materialen. Deze zitzakken bevatten maar liefst 3.543.897 luchtige bolletjes van gerecycled verpakkingsmateriaal en heeft een binnenzak van gerecycled non-woven polyester die alle bolletjes netjes op hun plek houdt. Fatboy ontwerpt producten die gemakkelijk te onderhouden, te repareren en te recyclen zijn, met modulaire componenten die vervangbaar en aanpasbaar zijn. Elke dag werkt hun designteam samen met de duurzaamheidsafdeling om de impact van Fatboy te verminderen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Normann Copenhagen: van afval naar design meubel

Duurzame materialen worden verkregen door innovatieve processen die gebruik maken van gerecycled afval, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind. Normann Copenhagen zet zich in voor duurzaamheid met hun Bit collectie, waarbij gerecycled plastic de hoofdrol speelt. Neem bijvoorbeeld de Bit kruk. Deze wordt vervaardigd uit post- industrieel en huishoudelijk afval. Het plastic wordt gesorteerd op kleur en in kleine fragmenten gehakt, waarna het zorgvuldig wordt afgewogen en in mallen gegoten via rotatiegieten bij 120°C. Dit proces behoudt de structurele integriteit van het materiaal, waardoor de kruk herhaaldelijk gerecycled kan worden zonder kwaliteitsverlies. De veelzijdige Bit collectie is geschikt voor binnen- en buitengebruik, en is beschikbaar in meerdere vormen en allerlei kleuren, wat bijdraagt aan de circulaire designfilosofie van Normann Copenhagen.

Duurzamer design bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle designproducten van deze duurzame merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar duurzaam design van een specifiek merk en staat dat niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een duurzaam designproduct, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.